Vi er på tampen av siste ordentlige vintermåned, og den kalde februarluften river fortsatt godt i fjeset. Så hvorfor ikke slå til med en varmende og fyldig grønnsakssuppe til middag? Lager man en stor porsjon, egner den seg ypperlig å fryse ned, og gir dermed mulighet for noen lettvinte og sunne middager i en ellers hektisk hverdag senere.
Ingredienser:
(Oppskriften gir 12-14 porsjoner)
2,5 kg poteter
2 stk mellomstore søtpoteter
1 stk purre
3 stk gul løk
1 stk rødløk
4 stk gulrøtter
4 stk pastinakker
1 stk mellomstor sellerirot
1/2 brokkoli
2 stk chilli (varieres etter eget ønske)
1/4 stk Ingefær (liten)
2 ss olivenolje
1 pk Vita mat
3 dl skummet melk
3 stk buljongterninger (grønnsak, høns, kjøtt etc.)
Div. krydder
Forslag til tilbehør:
Asparges
Soltørket tomat
Friske urter (kruspersille, oregano, estragon, rosmarin etc.)
Grovt rugbrød
Pesto
Fremgangsmåte:
Finhakk og surr løk, purre, chilli og ingefær i litt olivenolje i en stor kjele. Skjer resten av grønnsakene i terninger/middels store biter som tilsettes sammen med buljongterninger og ca 2-3 L vann. Kok opp og la grønnsakene kokes møre. Kjør blandingen glatt med en stavmikser, smak til med krydder etter eget ønske og tilsett Vita mat/melk (evt. mer vann) til ønsket konsistens på suppen.
Server suppen varm med fersk dampen asparges, friske urter og et dryss av soltørket tomat. Ønskes et mer mettende måltid er grovt rugbrød med pesto et perfekt følge.
Velbekomme!
Oppskrift av: Maria Grorud Fagerhøi