Hei!
Jeg vil tro at fordelen med at brødet ikke inneholder hele korn er at mange ikke liker brød
med litt tyggemotstand, og at kanskje særlig barn heller vil ha brød uten hele korn. Brødet kan være like grovt uten hele korn, så lenge hele kornet er malt. Dette kalles sammalt mel på godt norsk. Smak og behag angående tekstur altså!
Sjokoladepålegg gir ikke kroppen noe annet enn energi, og denne energien er primært i form av mettet fett og sukker. Nugatti består jo for eksempel også av litt nøtter, nærmere bestemt 9 %, men først på ingredienslisten er sukker, så vegetabilsk fett. Altså ikke noe man vil starte dagen med!
Poenget er at man bør prøve å starte dagen, og for så vidt fortsette resten av dagen også, med mat som gir både de næringsstoffene kroppen trenger og holder oss mette.
Hvis du liker å spise noe søtt på brødet om morgenen, kan jeg anbefale peanøttsmør med lett syltetøy eller banan. Sunt peanøttsmør får du i velassorterte matbutikker, sjekk at det kun inneholder nøtter og ikke masse ekstra fett og sukker. Annet ”smør” finnes også laget på cashewnøtter og mandler.
Ellers er det som alltid bra med rent kjøttpålegg, mager ost, mager/vita leverpostei, makrell
i tomat eller annet fiskepålegg. Alle disse alternativene vil i tillegg sannsynligvis holde
deg mett lengre enn sjokoladepålegget, og du vil unngå den berømte ”nedturen” etter et
sukkerholdig måltid. Prøver du i tillegg å holde deg til brød som enten er ¾ eller helt fulle på brødskalaen på posen har du mange bra morgener foran deg!
Publisert: 14.08.2012
Spørsmålet er besvart av: Mari Borge Eskerud