Supre rundstykker

Vi anbefaler et inntak av grove kornprodukter på 70-90 gram per dag (sammalt mel eller fullkorn). Denne mengden kan dekkes med for eksempel:

  • Fire brødskiver med en stor andel sammalt mel, for eksempel merket ekstra grovt i Brødskala’n (4 skraverte områder)
  • Én tallerken grov kornblanding og to skiver ekstra grovt brød.
  • Én tallerken havregrøt og én porsjon fullkornspasta eller fullkornsris.
  • To tallerkener havregrøt

Det er sammenheng mellom inntak av fullkorn, grove kornprodukter og fiberrike matvarer og redusert risiko for hjerte- og karsykdommer, type 2-diabetes og kreft i tykk- og endetarm. Kornprodukter bidrar blant annet med fiber, folat og selen.

Her er en veldig god oppskrift på smakfulle rundstykker som tilfører mange nødvendige næringsstoffer og holder deg mett lenge:

Supre rundstykker
1,5 dl mandler – malte
1,5 dl linfrø
1 dl solsikkekjerner
1 dl sesamfrø
4 dl havremel (malte havregryn)
1 dl havrekli
0,5 dl grovhakkede valnøtter
1 ts bakepulver
litt salt
6 dl vann
4 egg

Mal mandler og linfrø sammen.
Mal solsikkefrø og valnøtter sammen slik at det blir finhakket.
Mal havregryn om du ikke har havremel.
Bland alt det tørre for deretter å tilsette egg og væske.

La stå til svelling i 10 minutter. Deigen er noe seig. Fordel på bakeplate vha en skje (skal rulles fordi deigen er seig). Deigen blir 15-20 rundstykker avhengig av størrelsen du liker.

Stek på 175 grader i ca. 45 minutter.

Supre rundstykkerOppskrift av: Astrid Pedersen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s