Supre rundstykker

Vi anbefales et inntak av grove kornprodukter på 70-90 gram per dag (sammalt mel eller fullkorn). Denne mengden kan dekkes med for eksempel:

  • fire brødskiver med en stor andel sammalt mel, for eksempel merket ekstra grovt i Brødskala’n (4 skraverte områder)
  • én tallerken grov kornblanding og to skiver ekstra grovt brød.
  • én tallerken havregrøt og én porsjon fullkornspasta eller fullkornsris.
  • to tallerkener havregrøt

Det er sammenheng mellom inntak av fullkorn, grove kornprodukter og fiberrike matvarer og redusert risiko for hjerte- og karsykdommer, type 2-diabetes og kreft i tykk- og endetarm. Kornprodukter bidrar blant annet med fiber, folat og selen.

Her er en veldig god oppskrift på smakfulle rundstykker som tilfører mange nødvendige næringsstoffer og holder deg mett lenge:

Supre rundstykker
1,5 dl mandler – malte
1,5 dl linfrø
1 dl solsikkekjerner
1 dl sesamfrø
4 dl havremel (malte havregryn)
1 dl havrekli
0,5 dl grovhakkede valnøtter
1 ts bakepulver
litt salt
6 dl vann
4 egg

Supre rundstykker

Mal mandler og linfrø sammen.
Mal solsikkefrø og valnøtter sammen slik at det blir finhakket.
Mal havregryn om du ikke har havremel.
Bland alt det tørre for deretter å tilsette egg og væske.
La stå til svelling i 10 min. Deigen er noe seig.
Fordel på bakeplate ved hjelp av skje (skal ikke rulles fordi deigen er seig).
Deigen blir 15-20 rundstykker avhengig av størrelsen du liker.
Stek på 175 grader i ca. 45 minutter.

Oppskrift av: Astrid Pedersen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s