Linser er en sentral ingrediens i det indiske kostholdet. Røde linser trenger ikke bløtlegging over natten, og de koker raskt, så de er geniale til å lage raske retter med! Linser inneholder langsomme karbohydrater som gir et stabilt blodsukkernivå. De inneholder dessuten jern og en god del proteiner. Her kommer en oppskrift på en veldig god og spicy suppe som varmer godt!
4 porsjoner:
1 rødløk
4 hvitløkfedd
1 chili
halv ingefær
500g gulrøtter
250g tørre røde linser
1 ss spisskummenfrø
1 l grønnsakskraft fra buljong
Smak til med:
kajennepepper
salt
lime
♦ Fres løken i litt nøytral olje, til den er blank og myk
♦ Tilsett hvitløk, chili, ingefær og spisskummin , og la det få surre med i ca. ett minutt
♦ Tilsett så røde linser(husk å skylle linsene under rennende vann før du tilsetter dem) og gulrøtter og la det surre i ca. 1 min før du tilsetter kraften og gir det hele et oppkok. La det stå til linsene og gulrøttene er møre (ca.10 min)
♦ Kjør tilslutt suppen med en stavmikser
♦ Smak til med kajennepepper, salt og lime, og gjerne en liten klatt med rømme evnt. pynt med noen friske krydderurter
Velbekomme!
Oppskrift av: Venugah Varatharajah