HJEMMELAGET BLÅBÆRSYLTETØY
(Til ca 1 glass syltetøy)
Ingredienser:
1 L Blåbær (friske/fryste)
2 ss sukker (kan erstattes med kunstig søtning om ønskelig)
Vaniljesukker/vaniljestang (mengde etter eget ønske)
Saft av en 1/2 sitron
Ha alle ingrediensene i en kjele, kok opp under omrøring, og la småkoke i ca 10 min.
Hell det kokte syltetøyet på varme, rene glass. Oppbevares i kjøleskap.
Syltetøyet kan eksempelvis nytes som en søt avslutning til grove pannekaker, bare på brødskiven eller med en liten klatt naturell yoghurt.
Skrevet av: Maria Grorud Fagerhøi
Kan lime brukes istedet for sitron? Eller blir det bittert da tro? Hadde selvfølgelig alt utenom sitron…
Jeg vil tro det går fint:) litt bitterhet kan være godt det, men tror ikke det vil være særlig stor forskjell.
Da prøver vi! 🙂 takk
Skal du oppbevare syltetøyet over tid, må du sterilisere glass, gummiringer og lokk.