Hjemmelaget blåbærsyltetøy

HJEMMELAGET BLÅBÆRSYLTETØY
(Til ca 1 glass syltetøy)

Ingredienser:
1 L Blåbær (friske/frosne)
2 ss sukker (kan erstattes med kunstig søtning om ønskelig)
Vaniljesukker/vaniljestang (mengde etter eget ønske)
Saft av 1/2 sitron

Ha alle ingrediensene i en kjele, kok opp under omrøring, og la småkoke i ca 10 min.
Hell det kokte syltetøyet på varme, rene glass. Oppbevares i kjøleskap.
Syltetøyet kan eksempelvis nytes som en søt avslutning til grove pannekaker, bare på brødskiven eller med en liten klatt naturell yoghurt.

image

Skrevet av:
Maria Grorud Fagerhøi

4 tanker på “Hjemmelaget blåbærsyltetøy

  1. Kan lime brukes istedet for sitron? Eller blir det bittert da tro? Hadde selvfølgelig alt utenom sitron…

  2. Skal du oppbevare syltetøyet over tid, må du sterilisere glass, gummiringer og lokk.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s