Hjemmelaget blåbærsyltetøy

HJEMMELAGET BLÅBÆRSYLTETØY
(Til ca 1 glass syltetøy)

Ingredienser:
1 L Blåbær (friske/frosne)
2 ss sukker (kan erstattes med kunstig søtning om ønskelig)
Vaniljesukker/vaniljestang (mengde etter eget ønske)
Saft av 1/2 sitron

Ha alle ingrediensene i en kjele, kok opp under omrøring, og la småkoke i ca 10 min.
Hell det kokte syltetøyet på varme, rene glass. Oppbevares i kjøleskap.
Syltetøyet kan eksempelvis nytes som en søt avslutning til grove pannekaker, bare på brødskiven eller med en liten klatt naturell yoghurt.

image

Skrevet av:
Maria Grorud Fagerhøi

4 thoughts on “Hjemmelaget blåbærsyltetøy

  1. Kan lime brukes istedet for sitron? Eller blir det bittert da tro? Hadde selvfølgelig alt utenom sitron…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s