Glutenfrie frokostrundstykker

Ingredienser:glutenfritt frokostrundstykker1 pk tørrgjær
6 dl melk
2 ss fiberhusk (tilsettes lunken melk og gjær)
3 ss rapsolje
1 boks kesam
2 ss honning
1 ts salt
1 dl knust bokhvete
1 dl sukkerroefiber eller fibrex
2 ss fiberfin
7 dl glutenfri brødmiks, fin
1 egg
solsikkekjerner til pynt

Fremgangsmåte
Lunk melken til 38 grader, og bland inn gjær og fiberhusk. La stå i 5-10min. Pass på at blandingen ikke blir for geleaktig. Bland deretter inn kesam, olje og honning. Tilsett salt, bokhvete, sukkerroefiber/fibrex og fiberfin. Start kjøkkenmaskinen, og tilsett 2/3 av det glutenfrie melet. Bland inn resten av melet i mindre porsjoner til det dannes en deig som minner om bløtkakerøre. Pass på at ikke deigen blir for tykk. Bruk 2 spiseskjeer til å forme rundstykker. Legg dem over på stekeplate dekket med bakepapir. Pensle med egg og dryss over solsikkekjerner. Dekk med plast og la heve i 30 min. Stekes på 250 grader i midten av ovnen, i 10-12 min.

 

Oppskrift av: Randi Norheim fra http://www.matfordeg.no/ 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s