Fårikål

Til fårikål trenger du:

  • 1 ½ kg fårikålkjøtt
  • 1 ½ kg hodekål
  • 4 ts hel pepper
  • 2 ts salt
  • 3 dl vann

069055-59

Slik lager du fårikål:

  1. Del hodekålen i båter.
  2. Legg kjøtt og kål lagvis i en gryte (kjøtt nederst med fettsiden ned). Strø salt og pepper mellom lagene. Pepperkornene kan legges i en spesiell pepperholder.
  3. Hell på vann. Kok opp og la fårikålen trekke på svak varme til kjøttet er mort (til det løsner fra benet). ca. 2 timer.
  4. Fårikålen serveres rykende varm på varme tallerkener.
    Pakker som er merket fårikålkjøtt I butikken innholder i de aller fleste tilfeller kjøtt fra lam og ikke sau, i biter eller skiver fra bog og nakke. Hvis man ønsker litt mindre fett i fårikålen, kan man for eksempel bruke lammebog i skiver.

Vanlig tilbehør er kokte poteter. Husk og kok dem med skallet på, da bevarer man næringen best. Det skader heller ikke å spise skallet. Tips for å få potetene litt fortere ferdig er å ikke bruke så mye vann (trenger ikke å dekke potetene), og ha potetene oppi fra du skrur på gryta. Dette forutsetter at man bruker lokk.

Kilder:

  1. www.matprat.no
  2. www.matvaretabellen.no
  3. www.bama.no
  4. www.matoppskrift.no.

Skrevet av: Sara Linn Saunes

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s