Energibarer

Astrids energibarer:

Base-oppskrift ingredienser:

  • 12-14 dadler 2 håndfull med nøtter (mandler, cashew, peanøtter, valnøtter)
  • 4 dl havregryn (lettkokte)
  • 1 dl blandet frø (solsikkefrø, linfrø, sesamfrø – ta det du har)
  • 3-4 ss av bløtleggingsvannet

Barene er veldig gode «naturell», men kan tilsettes litt forskjellig for en litt mer spenstig smaksopplevelse. Bruk det du liker/har tilgjengelig! Eksempel: 2 ss kokosmasse, 2 ss kakaopulver, tørket frukt, grovhakkede nøtter.

Ta ut steinene av dadlene og bløtlegg disse sammen med nøttene i kokende vann i ca. 1 time. Bruk stavmikser eller blender til å mose dadlene, nøttene og 3-4 ss av vannet til en jevn seig masse. Tilsett resten av ingrediensene.

Trykk deigen ned i en form (pleier å bruke brødform med bakepapir i) Sett i kjøleskapet en times tid.

Holdbarhet: ca. 1 uke i kjøleskap (Lager du stor porsjon kan barene fryses og har da enda bedre holdbarhet)

Oppskrift av: Astrid Pedersen

One thought on “Energibarer

  1. Hei!

    Bloggen din har fanget vår oppmerksomhet på grunn av kvaliteten av oppskriftene. Vi ville bli glade hvis du ønsker å bli med i Alleoppskrifter.no, slik at vi kunne koble til den.

    Alleoppskrifter er en søkemotor som samler de beste norske matlaging nettsteder og blogger fra Internett.

    Flere hundre blogger er allerede registrert her og dra nytte av den trafikken vi sender til sine blogger og nettsteder.

    For å bli med Alleoppskrifter, bare gå til http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen

    Ha en fin dag!

    Vennlig hilsen,
    Elin
    Alleoppskrifter.no

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s