Historikk

Ernæringsstudentenes Matopplysning (EMO) ble stiftet i 2004. EMO ble den første offisielle studentorganisasjonen for ernæringsstudentene ved UiO. Blant initiativtakerene var ernæringsstudentene Olga Vea, Mari H. Kårstad og Anine Medin. Som mål hadde de å fremme ernæringskunnskap til andre studenter, samt øke det sosiale samholdet mellom ernæringsstudentene.

Et av de første, store prosjektene EMO hadde, var utarbeidelsen av «A Students food guide» i samarbeid med UiO og NORAD. Dette skulle være en mat-guide til internasjonale NORAD- studenter. Høsten 2004 var den allerede trykket opp i 600 eksemplarer og gitt til alle internasjonale studenter, og suksessen fortsatte! EMO utviklet seg gradvis og har siden den tid blant annet vært med å åpne «Between» i Fredrikkebygningen på Blindern, forbedre maten langs norske veier med DHL, hatt matlagningskurs for internasjonale studenter, gjort maten billigere og sunnere i SiO-kantinene, delt ut frukt og kostholdstips ved eksamenstider til studenter og mye mer!

Sommeren 2008 inngikk EMO et samarbeid med Helse- og velferdsetaten i Oslo. Dette har vist seg å være et svært fruktbart samarbeid for begge parter.

Høsten 2009 skiftet vi navn til Mathjelpen, men har fortsatt de samme verdiene og målene. Vi har nå, i tillegg til å nå studenter med vår kunnskap, rettet oss mot andre grupper i samfunnet. Dette blant annet gjennom foredrag som holdes på vegne av Helse- og velfersetaten i barnehager og på eldresentre.

Våren 2010 lanserte vi vår nye nettside og logo, samt mye spennende informasjon om oss, kosthold og helse. Klikk deg videre og dra nytte av vår kunnskap! Er du nysgjerrig på hva vi driver med nå, følg denne nettsiden eller ta kontakt: informasjon@mathjelpen.no

Høsten 2015 fikk vi nok en ny logo og en nytt navn, for å forbredre fremmingen og riktig bilde av KEF-yrkesgruppen. Navnet og logoen ble godt likt og veldig velkommen for medlemmene som ønsket et mer nøyaktig navn, Mathjelpen – Klinske Ernæringsstudenters Matopplysning.

Skrevet av Ida Gregersen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s