Historikk

Ernæringsstudentenes Matopplysning (EMO) ble stiftet i 2004. EMO ble den første offisielle studentorganisasjonen for ernæringsstudentene ved UiO. Blant initiativtakerene var ernæringsstudentene Olga Vea, Mari H. Kårstad og Anine Medin. Som mål hadde de å fremme ernæringskunnskap til andre studenter, samt øke det sosiale samholdet mellom ernæringsstudentene.

Et av de første, store prosjektene EMO hadde, var utarbeidelsen av «A Students food guide» i samarbeid med UiO og NORAD. Dette skulle være en mat-guide til internasjonale NORAD- studenter. Høsten 2004 var den allerede trykket opp i 600 eksemplarer og gitt til alle internasjonale studenter, og suksessen fortsatte! EMO utviklet seg gradvis og har siden den tid blant annet vært med å åpne «Between» i Fredrikkebygningen på Blindern, forbedre maten langs norske veier med DHL, hatt matlagningskurs for internasjonale studenter, gjort maten billigere og sunnere i SiO-kantinene, delt ut frukt og kostholdstips ved eksamenstider til studenter og mye mer!

Sommeren 2008 inngikk EMO et samarbeid med Helse- og velferdsetaten i Oslo. Dette har vist seg å være et svært fruktbart samarbeid for begge parter.

Høsten 2009 skiftet vi navn til Mathjelpen, med de samme verdiene og målene bevart. I tillegg til å nå studenter med vår kunnskap, rettet vi oss også mer mot andre grupper i samfunnet. Dette blant annet gjennom foredrag som ble holdt på vegne av Helse- og velferdsetaten i barnehager og på eldresentre.

Våren 2010 lanserte vi vår nye nettside og logo, samt mye spennende informasjon om oss, kosthold og helse.

Høsten 2015 fikk vi nok en ny logo og en nytt navn, for å forbredre fremmingen og riktig bilde av KEF-yrkesgruppen. Navnet og logoen ble godt likt og veldig velkommen for medlemmene som ønsket et mer nøyaktig navn, Mathjelpen – Klinske Ernæringsstudenters Matopplysning.

Året 2020 går inn i historiebøkene som annerledes-året. Tross et rolig år for Mathjelpen med lite aktivitet så vi vårt snitt til igjen å kunne fornye profilen til Mathjelpen. Ikke bare fikk bloggen nytt utseende, men vi fikk også en ny logo. Ny logo betydde nye t-skjorter, ny rullebaner og nydelige bærenett med logoen vår for å øke synligheten enda mer! Vi håper at den nye profilen bidrar med å løfte Mathjelpen og gjøre oss mer synlige fremover. Vi gleder oss til hva 2021 har å bringe!

Skrevet av Ida Gregersen og Lisa C. M. Thygesen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s