Verdens Skolemelkdag

Verdens skolemelkdag markeres over store deler av verden siste onsdag i september hvert år. Dagen ble etablert av FNs Food and Agriculture Organization i 2000.

Mathjelpen - Skolemelkbilde.jpg

Foto: www.melk.no

Skolemelkordningen ble innført i Norge i 1971, og skolemelka har blitt en viktig del av norske barns skolemåltid. Barna skal få tilgang til kald melk på skolen hver dag, og de kan velge mellom flere varianter. Mens vi i Norge tar den som en selvfølge, er skolemelken og skolemåltidet i mange andre land en stor motivasjonsfaktor for å møte opp på skolen.

Barna har et høyt aktivitetsnivå samtidig som de vokser, og næringsinntaket er en viktig faktor for en sunn og god oppvekst. Melk er viktig for oppbyggingen av et sterkt skjelett og tilfører kropper i vekst viktige vitaminer og næringsstoffer. Melk er en viktig kilde til kalsium og jod, og hos barn også en viktig kilde til protein, energi og flere B-vitaminer. Sammen med nistepakke og frukt eller grønt, får barna et viktig måltid, som gir økt konsentrasjon gjennom hele skoledagen.

Skolemelkdagen blir feiret i 80 land, og aktivitetene spenner fra opptog, utkledninger og konkurranser, til gratis utdeling av skolemelk. I forbindelse med Verdens Skolemelkdag i Norge, kårer Opplysningskontoret for Meieriprodukter SkoleMelkPrisen. Prisen går til den skolen som har høy oppslutning om skolemelkordningen og som gjør en ekstra innsats for at kald, frisk melk skal bli tilgjengelig for elevene.

Tommelen opp for Verdens Skolemelkdag!

Kilder:

  1. www.melk.no
  2. www.tine.no
  3. www.fao.org

Skrevet av: Kristine Thingelstad

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s