Den norske grøtdagen

Grøten er kanskje den retten som har overlevd flest generasjoner. I følge melk.no har grøten røtter helt tilbake til før vår tidsregning! En grøt jeg har lært å lage av min kjære mor, og som er min favorittgrøt, vil jeg i anledning den norske grøtdagen dele med dere.

Oppskrift på grov grøt, 2 porsjoner

  • 3 dl sammalt hvete grov
  • 3 dl vann
  • ca 4 dl Ekstra lett melk

Slik gjør du:

Hell melet i en kjele, kok opp 4 dl vann i vannkoker og hell over melet. Rør rundt å la det trekke i ca 20 min. Kok opp grøten mens du sper inn melk til passende konsistens. Grøten må småkoke i 5 min.

Den er så klar til å nytes med sukker, kanel, rosiner, tørket frukt, nøtter, bær eller hva du måtte ønske.

Har du tidsnød kan du sløyfe å la melet trekke, og bare koke opp med vann og mel, og la det småkoke i 5 min.

risgrot_herligenkelt_OFM0306[1]   Foto: http://www.melk.no

Grøten bidrar med protein, fiber og lite fett. Den gir god metthetsfølelse og bidrar med nesten alle mineraler og vitaminer (utenom vitamin C). Putter du i noen friske eplebiter eller bær i grøten (som inneholder vitamin C), vil måltidet være nesten ernæringsmessig komplett, nemlig svært næringsrikt og magert! Er det en grøt som fortjener å bidra i det norske kostholdet også i fremtiden, ja da er det denne.

Nyt grøtdagen med en porsjon du også!

Skrevet av: Siv Hilde Fjeldstad

3 kommentarer om “Den norske grøtdagen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s