Dette er en sunn, spitzy og eksotisk rett med masse god næring! Dette er en tradisjonell pakistansk spinat «salan» – en slags stuing, hvor jeg har gjort min egen vri og tilsatt brokkoli. Den kan gjøres sunnere ved at man erstatter chapati (tradisjonelt brød) med en skive grovbrød som tilbehør.
Chapati er ugjæret brød, og inneholder dermed fytat eller fytinsyre som hemmer opptaket av ikke-hemjern, som vi finner i spinaten. Hvis man ønsker optimalt opptak av jern (ikke-hemjern) fra denne retten, er det derfor gunstig å droppe chapati og heller spise grovbrød!
Visste du at spinat inneholder mye jern, A-, B6-, C- og E-vitamin som er gunstig for helsen vår med tanke på blant annet synet, huden og fosterutviklingen? Brokkoli er en av våre mest næringsrike grønnsaker og inneholder mer C-vitamin enn appelsiner per 100 gram.
Oppskrift
Ingredienser:
250 g fryst spinat
250 g fryste brokkolitopper
3 dl vann
1 løk
2 fedd hvitløk
1 ss Achar Masala (se bilde i slideshow for å se produkt)
2 ts pepper
1 ts grillkrydder
Fremgangsmåte:
- Skjær løken i tynne skiver.
- Skjær hvitløken i tynne skiver.
- Legg spinat, brokkolitopper, løken og hvitløken i en kjele. Tilsett vann.
- Tilsett Achar Masala, pepper og grillkrydder.
- La det hele koke på middels varme i ca 30 min. Rør innimellom.
Serveres med salat og grovt brød.
Kan også serveres med ris eller det tradisjonelle pakistanske brødet; roti/chapati.
For flere oppskrifter, følg meg gjerne på Instagram! @shaistabasit
Dette er en krydderpakke som kan kjøpes på innvandrerforretninger. Kan sløyfes. Tilsett evt. krydder etter smak.
Skrevet av: Shaista Basit
Redigert av: Lisa C. M. Thygesen