Frukt i sesong

Eplesesongen varer året ut og hva er vel bedre enn å nyte disse deilige fruktene i en god, lun smuldrepai? Dog skal det sies at de smaker ganske bra i sin naturlige form også. Vi gir dere likevel en oppskrift på smuldrepai med eple!

Eplene kan fint byttes ut etter eget ønske, om det skulle være bær av en eller ulike typer, pære eller persimon. Varier gjerne etter sesong og hvilken råvare du har tilgang på.

Jeg har tatt utgangspunkt i oppskriften fra matprat, men tilført både noen dvaske blåbær og litt finhakket ingefær. I tillegg byttet jeg ut hvetemelet i oppskriften med bokhvetemel og havregryn. For en grovere smuldretoppping kan man også benytte fullkornsmel. I tillegg er det gunstig og ikke minst supergodt å tilsette en eller flere typer nøtter eller frø slik som valnøtter, hasselnøtter, mandler eller solsikkefrø. Prøv deg gjerne frem med ulike krydder slik som kanel, ingefær, nellik, kardemomme eller muskat i smuldre-toppingen også.

Paien ble en suksess og jeg serverte den sammen med noen gode klatter tyrkisk yoghurt. Server gjerne paien med iskrem, vaniljesaus, vaniljekesam, karamellsaus, krem, rømme eller bare rett og slett nyt den slik den er rett fra ovnen.

Før og etter steking

Skrevet av: Lisa C. M. Thygesen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s