Foredrag på Søndre Nordstrand

I slutten av oktober dro Silje-Marie og undertegnede til Søndre Nordstrand for å holde foredrag etter initiativ fra klinisk ernæringsfysiolog Nima på Frisklivskafeen der.

Nima tok kontakt med oss i Mathjelpen og lurte på om noen hadde lyst til å holde et innlegg om kosthold for innbyggerne i Søndre Nordstrand.

Vi hadde frie tøyler til å snakke om det vi ville innen kosthold og vi valgte å fokusere på Helsedirektoratets kostråd. Ankomsten til Rosenholm gikk fint, siste holdeplass før vi krysset grensen til Viken. Kaffen putret og det var handlet inn klementiner og bananer til de nærmere 15 deltagerne. Bordene var nøye oppstilt og det var en lett eim av Antibac i luften. Deltagerne kom, fant seg en plass og det var dags for foredrag.

Foredraget var i gang og det vi anslagsvis sa kom til å ta maks 30 minutter tok nærmere 2 timer å gjennomføre. Nesten før vi hadde rullet i gang foredraget kom spørsmålene. Folk noterte og diskuterte, stilte oppfølgingsspørsmål og ønsket tips og triks. Det var et enormt nysgjerrig publikum og det var fantastisk gøy å formidle kunnskapen videre til dem. Det gikk i alt fra; hvordan få folk til å spise fisk, til hvorfor det ikke er så vanlig å spise kumage i Norge. Forsamlingen hadde også mange gode innspill som var til hjelp både for foredragsholderne og resten av forsamlingen.

Kvelden var omsider omme og både Silje-Marie og jeg var vel begge enige om at det var et stort behov og ønske om mer kunnskap om kosthold. Vi var veldig fornøyd med kveldens resultat og håper det vil være til hjelp for deltagerne videre.

Vi i Mathjelpen stiller gjerne opp på flere oppdrag for å kunne formidle kunnskap til flere om mat og kosthold. Les mer om det her eller kontakt oss på oppdrag@mathjelpen.no.

Skrevet av: Lisa C. M. Thygesen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s