August er måneden hvor det virkelig bugner av norske frukt og grønnsaker. Med så mange flotte råvarer er det desto viktigere å verne om de. Ofte kaster vi deler av en grønnsak som er helt spiselig. Slik som de grønne, flotte bladene på gulroten. Det mange ikke vet er at de kaster en råvare som har potensiale til å bli en lekker pesto!
Jeg ønsker å endre dette og presenterer derfor for dere; gulrotbladpesto!
Pestoen kan brukes på samme måte som du ville brukt en pesto av basilikum. Slik som i pasta, på skiven, på pizzaen, som dressing, dipp, på fisk, kjøtt eller bare rett fra glasset! Oppskriften er hentet herfra.

Du trenger;
– 250 mL tettpakkede gulrotblader
– 1 stort hvitløksfedd
– 1/4 ts salt
– 40 mL solsikkefrø, evt. andre frø/nøtter
– 60-70 mL revet parmesan
– 1 ss sitronsaft
– ca. 125 mL olivenolje
Skyll bladene om det er mye jord på dem. Fjern tykke stilker på bladene og tilsett alle ingrediensene unntatt olivenoljen i en foodprosessor, morter eller bolle til stavmikser. Begynn å mikse blandingen mens du heller oljen i en tynn stråle over til du oppnår ønsket konsistens. Smak deg frem med salt, sitronsaft og olivenolje
Oppbevares i kjøleskapet. Holder seg i ca. 1 uke. Kan også fryses ned.
Skrevet av: Lisa C. M. Thygesen
Jeg undret på kålrotblad jeg, kan de spises??
M.v.h Kari