Pesto av gulrotblader

August er måneden hvor det virkelig bugner av norske frukt og grønnsaker. Med så mange flotte råvarer er det desto viktigere å verne om de. Ofte kaster vi deler av en grønnsak som er helt spiselig. Slik som de grønne, flotte bladene på gulroten. Det mange ikke vet er at de kaster en råvare som har potensiale til å bli en lekker pesto!

Jeg ønsker å endre dette og presenterer derfor for dere; gulrotbladpesto!
Pestoen kan brukes på samme måte som du ville brukt en pesto av basilikum. Slik som i pasta, på skiven, på pizzaen, som dressing, dipp, på fisk, kjøtt eller bare rett fra glasset! Oppskriften er hentet herfra.

IMG_6995
Foto: Lisa Thygesen

Du trenger;
– 250 mL tettpakkede gulrotblader
– 1 stort hvitløksfedd
– 1/4 ts salt
– 40 mL solsikkefrø, evt. andre frø/nøtter
– 60-70 mL revet parmesan
– 1 ss sitronsaft
– ca. 125 mL olivenolje

Skyll bladene om det er mye jord på dem. Fjern tykke stilker på bladene og tilsett alle ingrediensene unntatt olivenoljen i en foodprosessor, morter eller bolle til stavmikser. Begynn å mikse blandingen mens du heller oljen i en tynn stråle over til du oppnår ønsket konsistens. Smak deg frem med salt, sitronsaft og olivenolje

Oppbevares i kjøleskapet. Holder seg i ca. 1 uke. Kan også fryses ned.

Skrevet av: Lisa C. M. Thygesen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s