Eksamensaksjonen våren 2017

Blindern i mai er full av stressa studenter som pugger og skriver, alt ettersom det er eksamen eller en oppgave de strever med. Det kan være lett å droppe både trening og måltider og å spise sporadisk og ensformig når pensum ser ut til å vokse over natten eller du må rette på enda en ting i masteroppgaven.

For å holde ut, og yte sitt beste over en slik mentalt intens periode er det viktig med variert kosthold, fysisk aktivitet og avkobling, og vi i Mathjelpen holder eksamensaksjonen for å minne medstudentene våre på dette; for å gi dem et lite avbrekk og en liten boost i form av en gratis matbit.

eksam_før start
Før start..                       Bilde: Linh Ngo

 

Vi har eksamensaksjon hvert semester og i går stod vi på Fredrikkeplassen på Blindern i strålende sol. (Vi husket solkrem i år! Vi husket å smøre oss flere ganger! Undertegnede ble fortsatt rekerosa i kinnene…) Iløpet av 4 timer snakket vi med bortimot 250 studenter fra ulike studier, aldre og land; fysikkstudenter, psykologistudenter, spesialpedagogikk, ledelse og politikk for å nevne noe.  Vi fikk blant annet spørsmål om aminosyrekilder, faste og om studiet vårt som vi svarte etter beste evne.

TINE sponset aksjonen med GOmorgen Zero Jordbær&Lime, Cappuchino iskaffe Zero og de nye GOmorgen mueslibarene og samtlige produkter falt i smak hos publikum. Tusen takk til TINE! Det er veldig hyggelig å kunne dele ut noe godt og næringsrikt til studentene som stopper ved standen vår. Vi delte også ut nesten 10 kilo med epler, og fikk de fleste studenter innom til å ta spensthopp eller push-up, selv med publikum på plassen!

bilde_bord eksam
Bilde: Åshild Teigland Tepstad

Så, hvilke råd deler vi ut?  Vi snakker om viktigheten av å bevege seg litt hver dag og å spise regelmessig og variert. Det er lurt å planlegge måltidene flere dager på forhånd slik at en ikke kaster bort tid i butikken, på kjøkkenet og i hodet. Mellommåltider som metter, nærer og er lette å ta med på biblioteket er for eksempel usaltede nøtter, oppskåret frukt/grønt og yoghurt.  Og for de som drikker mye kaffe; det er mulig å få for mye av det gode!

Vi takker for de mange hyggelige og interessante samtalene og ønsker alle medstudenter lykke til med eksamen og oppgaveskriving!

 

Skrevet av Helene Grannes

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s