Dette er en super oppskrift på en rett som kan brukes til mye forskjellig. I tillegg er det en skikkelig folat-bombe!
500 g fersk spinat
1 liten rød løk
3 hvitløksfedd
Ca 250 g kokte kikerter
1 ts tørket oregano
1 ts tørket timian
1 ts malt spisskummen
1/2 ts salt
1/4 ts paprikapulver (hot)
1/4 kopp gyldne rosiner
1/4 kopp grønnsaksbuljong
Olivenolje til steking

Fremgangsmåte:
- Skyll spinaten og ha den i en middels varm panne i ca 6 min eller til all spinaten har sunket sammen. Ha den kokte spinaten i et dørslag for å la væske renne av og hakk opp grovt.
- Tørk pannen og tilsett litt olivenolje, fortsatt ved middels varme. Fres hakket løk og knust hvitløk til de er blitt gjennomsiktig/lett brun i kantene. Tilsett kikerter og krydder og rør godt.
- Mos noe av kikertene med en potetmoser og la frese i noen minutter.
- Rør inn buljong, rosiner og spinat og bland godt.
- Ta av ovnen og la det hvile i ca 10 minutter.
Retten kan spise som den er, som tilbehør til kjøtt eller fisk, på tapasbord eller på brødskiva. Her er det ingen grenser!
Næringsinnhold per porsjon = 260 g
Energi: 804 kJ/192 kcal
Fett: 7.3 g
Karbohydrat: 25.3 g
Protein: 10.2 g
Fiber: 7.9 g
Folat: 308 µg (385 % av behovet!)
Oppskrift fra Helene Grannes