Kostrådene fra Helsedirektoratet anbefaler et lavere inntak av kjøtt, og da spesielt rødt kjøtt. Men taco er jo så godt! Fortvil ikke, her er en oppskrift på et alternativt «kjøtt» til taco-lefsa, som både smaker himmelsk, og er en god kilde til nøtter som inneholder gunstige fettsyrer og fiber. I tillegg er nøtter en suveren proteinkilde med hele 25g/100 g.

Ingredienser:
1 boks valnøtter
1 glass soltørket tomat i olje
2 fedd hvitløk
chili, salt og pepper, det du måtte ønske
Fremgangsmåte:
Du trenger en liten kjøkkenmaskin, som funker litt som en blender, altså en sånn med skarpe blader i bunnen som roterer.
Ta alle ingrediensene oppi og kjør til ønsket konsistens. Oljen fra de soltørka tomatene trengs ikke, men er ikke farlig hvis litt kommer oppi. Smak til med krydder og server.
Næringsinnhold per 100 g
Energi: 1814 kJ/440kcal
Fett: 39,6 g
Karbohydrat: 15,1 g
Protein: 10,3 g
Fiber: 9,4 g
Porsjonstørrelse: ca. 50 g
