Frisk linsesalat

IMG_0197

Foto: Karoline Alvik

Dette er en superenkel, fiberrik og sunn linsesalat som egner seg godt på egenhånd, eller som tilbehør til annen mat.

Til ca. 2 porsjoner, 1 hvis den spises alene

Ingredienser:

1 pakke grønne linser på boks

1/2 rødløk kuttet i små biter

2 gulrøtter kuttet i små biter

En god neve persille

En god dæsj olivenolje (ca 25 g)

Saften fra 1 sitron (ca 25 g)

Litt salt og pepper


Fremgangsmåte:

  1. Kutt gulrøtter og rødløk i små biter
  2. Skyll linsene godt
  3. Bland sammen
  4. Hakk persillen grovt
  5. Bland sammen
  6. Hiv over en dæsj god olivenolje
  7. Skvis over sitron
  8. Smak til med salt og pepper
  9. Nyt!

Næringsinnhold per 100 g

Energi: 108 kcal/454 kJ

Fett: 5.1 g

Karbohydrat: 12.8 g

Protein: 4.5 g

Fiber: 3.1 g

Porsjonstørrelse: ca. 250 g som tilbehør, ca 500 g som måltid

 

One thought on “Frisk linsesalat

  1. Tilbaketråkk: Vi feirer belgfruktene | Mathjelpen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s