Som student kan det være en utfordring å spise sunt, spesielt når pengene setter en stopper for hva som kan kjøpes inn. Dette er en enkel, god, sunn, kjapp og billig, hjemmelaget tomatsuppe, så kan du legge vekk den der posesuppa!

Ca. 4 porsjoner
Ingredienser:
ca. 2 spiseskjeer olje
1/2 løk i biter
1 fedd hvitløk
ca. 2 spiseskjeer hvetemel
2 bokser hakka tomat
buljong, gjerne løs, men en kube eller to funker også
krydder, f.eks. chili, basilikum eller koriander, salt og pepper etter smak
litt vann til ønsket konsistens
kokt egg
Fremgangsmåte:
- Kok egg mens du lager suppen
- Surr løk og hvitløk i oljen til den blir blank og myk
- Tilsett hvetemel og rør ut i oljen til en jevn masse
- Tilsett hakka tomat
- Putt oppi buljong
- Kok en stund, f.eks. 5 min
- Kjør suppen glatt med stavmikser eller blender
- Tilsett vann til ønsket konsistens
- Krydre etter smak
- Server med kokt egg, og gjerne en skive grovt brød
Næringsinnhold per 100 g for suppe m/egg:
Energi: 66 kcal/274 kJ
Fett: 3.9 g
Karbohydrat: 4.9 g
Protein: 3.2 g
Fiber 0.9 g
Porsjonstørrelse: 290 g