De norske rotgrønnsakene er i sesong, så hva passer vel bedre enn å koke de sammen i ei deilig suppe? At råvarene er rimelige, og at de vil hjelpe å holde deg frisk gjennom høsten er vel heller ikke helt feil.
Til 2 middagsporsjoner trenger du
Ingredienser
3 gulrøtter, skrelt og oppskjært
3 medium poteter, skrelt og oppskjært
1 gul løk, hakket
100 g spinat (kan sløyfes)
2 fedd hvitløk, hakket
ca 2 ss ingefær, hakket
12 dl grønnsaksbuljong
olje til steking
0,5 dl fløte(kan sløyfes)
Fremgangsmåte
Stek løk, hvitløk og ingefær sammen til løken blir gylden og myk. Tilsett gulrot og potet oppskjært i ca like store biter, og hell over grønnsaksbuljongen. Når grønnsakene begynner å bli myke, tilsett spinat. La småkoke til grønnsakene er helt myke, og spinaten har «falt sammen». Tilsett fløte hvis du ønsker en rund smak på suppen.
Kjør i blender til ønsket konsistens, og nyt med godt brød ved siden av.
Skrevet av: Astrid R. Andersen