«Ukens KEF»: Anne Marie Skjølsvik

Navn: Anne Marie Skjølsvikkef
Utdanningssted, Uteksaminering: Universitetet i Oslo, juni 2012
Nåværende arbeidssted: TINE SA, og en kveld i uken som KEF ved Synergi Helse Medisinske Senter
Faglige interesser/interesseområder: Underernæring, idrettsernæring og generelt å gjøre informasjon om enkle grep for et sunnere kosthold lett tilgjengelig for alle
«KEF-ens supertips»: Litt av alt og alt med måte – og husk at du må yte for å nyte!

Hva gjorde at du valgte å studere klinisk ernæring?
Jeg har alltid drevet med idrett, og da jeg skulle velge videregående falt valget på Idrettslinje. Det var her jeg fikk øynene opp for helse og livsstil, hvordan fysisk aktivitet og kosthold kan påvirke kroppens funksjoner og helse. Det var det helhetlige helseperspektivet som gjorde at jeg i løpet av disse tre årene jeg bestemte meg for å studere ernæring. Her skjønte jeg fort hvordan hva vi spiser kan påvirke prestasjonene våre, både på og av idrettsarenaen, og hvor viktig mat og riktig ernæring er for å holde oss friske.

Etter du ble ferdigutdannet, var det vanskelig for deg å få relevant jobb?
I løpet av det siste halvåret av mastergraden begynte jeg å søke jobber. Noen av jobbene var utlyst med stillingsannonse på keff.no eller andre nettsider, mens noen steder sendte jeg inn åpne søknader. Det er viktig å være litt fremover lent i en slik prosess. Det var slik jeg først kom inn i Synergi Helse som KEF.

TINE utlyste et fulltids 1,5 års engasjement som jeg var så heldig å få lov til å prøve meg i, og begynte i rett etter jeg hadde forsvart masteroppgaven. Det var en spennende tid. Etter ett år ble engasjementet gjort om til en fast stilling, og her jobber jeg fortsatt og trives veldig godt. Fra høsten 2014 begynte jeg igjen som KEF ved Synergi Helse en kveld i uka for å få litt mer klinisk erfaring.

Hva innebærer en typisk arbeidsuke for deg?
En typisk arbeidsuke for meg er veldig variert, med mange ulike utfordringer og hvor ingen dag er lik. Uken består som regel av en del møter internt, tverrfaglig samarbeid, vurderinger av nye produkter, vurdering av kommunikasjonsløsninger for produkter, svar til forbrukere som har spørsmål om produkter, ernæring etc, bidra til kompetanseutvikling både internt og eksternt innenfor ernæring og ikke minst faglig oppdatering. Det er stadig nye og spennende utfordringer og jeg får prøvd meg på mange ulike måter. I TINE får jeg brukt min kompetanse på en helt annen måte, og i kombinasjon med andre spennende fagfelt, som for eksempel produktutvikling og markedsføring, enn jeg hadde sett for meg da jeg studerte.

Hva er inspirerende og utfordrende ved din arbeidshverdag?
Det som er mest inspirerende og utfordrende i min arbeidshverdag er at jeg hele tiden må søke ny kunnskap om forbrukere, finne ut hva de er opptatt av, og koble dette sammen med hva de har behov for, om faglig oppdatering innen ernæringstema, oppdatering på regelverk etc. Regelverk for merking av mat og markedsføring av mat (ernærings- og helsepåstander) er noe vi ikke hadde om på skolen når jeg studerte. Dette krever en del tid å lese seg opp på, men er veldig nyttig og nødvendig i min jobb. Samtidig så er det utfordrende å få til god markedskommunikasjon på grunn av dette – noe som gjør det ekstra spennende.

Hvilke egenskaper mener du er viktig i din jobb som KEF?
I min jobb er det viktig å kunne være oppdatert på fagkunnskap, spesielt for min del gjelder det melk og helseeffekter, underernæring, idrettsernæring, forskrifter, regelverk, anbefalinger etc. Samtidig er det viktig å kunne se dette opp mot andre interessebehov for TINE, som for eksempel ønsker fra forbruker, innsikt om forbruker, markedsmuligheter etc. Mange oppgaver kan være utfordrende og man trenger litt bein i nesa i diskusjoner med markedsavdelingen. Samtidig er det viktig å være fremover lent og se muligheter innenfor hva TINE kan tilby som forbrukere ernæringsmessig har behov for.

Hvordan opplever du å bli møtt i arbeidslivet?
I TINE er det er veldig godt arbeidsmiljø. Vi i TINE FoU Ernæring har et trygt og godt miljø, med stor takhøyde for diskusjoner, noe som jeg setter stor pris på og satt stor pris på som nyutdannet KEF inn i et stort firma – uten erfaring. Andre avdelinger i TINE setter stor pris på våre bidrag inn i prosjekter og vi har et tett samarbeid med våre interne kunder i TINE.

Har du noen gode studietips til ernæringsstudentene?
Vær alltid fremover lent! Bruk studietiden godt, og når du kommer ut i arbeidslivet er det bare å ta imot alle utfordringer som kommer din vei. Det er det du vokser på som nyutdannet.

Hva er ditt beste kostholdstips?
Litt av alt og alt med måte

Har du en favorittoppskrift å dele?
Grove scones med mager kesam til helgefrokosten – alltid en fulltreffer. Veldig gode til helgefrokosten og tar veldig kort til å lage. Velg magert og godt pålegg på. Og ta deg et stort glass, kald melk til – det hører med!

6 dl fullkornsmel
2 dl siktet hvetemel
1 beger mager kesam
1 – 1,5 dl vann
3 ts bakepulver

Sett stekeovnen på 250 grader
Bland alt det tørre, tilsett kesam og vann. Rør sammen til en deig, gjerne i kjøkkenmaskin. Del deigen i to deler. Lag flate, runde kaker, ca 15 cm i diameter. Legg dem på bakepapir eller smurt stekeplate. Skjær et kryss i hver kake med en spiss kniv før du steker dem ca. 10 minutter. Bryt dem fra hverandre og server gjerne med ost på.

Intervjuet av: Astrid Pedersen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s