Glutenfri foccacia

  • Ingredienser (liten langpanne)focaccia deig
  • 1 pakke gjær
  • 4dl vann (37 grader)
  • 3 ss olivenolje
  • ca. 6dl glutenfritt mel (”schär bread-mix”/Toro glutenfritt mel/melmix fra finax/sempermix)
  • 1 ts salt
  • Topping
  • Olivenolje
  • flaket maldon salt
  • tørket provencekrydder (rosmarin/timian/oregano/basilikum)
  • 6 soltørkede tomater

Fremgangsmåte:
1. Bland sammen vann, olje og gjær i en bakebolle.
2. Tilsett salt og mel, og rør deigen raskt sammen. Deigen skal ikke eltes og knas, men bare røres sammen. Deigen skal være litt klissete.
3. Ha klar en liten langpanne med bakepapir(evt. smurt) og hell deigen over i formen. Bruk en slikkepott eller litt olje på fingrene for å trykke deigen ut i formen. Sett deigen til heving på et lunt sted i ca. 30 min.
4. Hell over litt olivenolje på den ferdighevede deigen. Skjær opp soltørkede tomater i små biter, og trykk de ned i deigen. Strø til slutt over flaket salt, og ønsket krydder.
5. Stek i 225 grader i ca. 20 min.

Vel bekomme!

foccacia ferdigfoccacia langpanne

 

 

 

 

 

 

 

 

Skrevet av: Åshild Teigland Tepstad og Venugah Varatharajah

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s