- Ingredienser (liten langpanne)
- 1 pakke gjær
- 4dl vann (37 grader)
- 3 ss olivenolje
- ca. 6dl glutenfritt mel (”schär bread-mix”/Toro glutenfritt mel/melmix fra finax/sempermix)
- 1 ts salt
- Topping
- Olivenolje
- flaket maldon salt
- tørket provencekrydder (rosmarin/timian/oregano/basilikum)
- 6 soltørkede tomater
Fremgangsmåte:
1. Bland sammen vann, olje og gjær i en bakebolle.
2. Tilsett salt og mel, og rør deigen raskt sammen. Deigen skal ikke eltes og knas, men bare røres sammen. Deigen skal være litt klissete.
3. Ha klar en liten langpanne med bakepapir(evt. smurt) og hell deigen over i formen. Bruk en slikkepott eller litt olje på fingrene for å trykke deigen ut i formen. Sett deigen til heving på et lunt sted i ca. 30 min.
4. Hell over litt olivenolje på den ferdighevede deigen. Skjær opp soltørkede tomater i små biter, og trykk de ned i deigen. Strø til slutt over flaket salt, og ønsket krydder.
5. Stek i 225 grader i ca. 20 min.
Vel bekomme!
Skrevet av: Åshild Teigland Tepstad og Venugah Varatharajah