Vaffelkveld

Nå er et nytt semester godt i gang og Klinisk ernæring har tatt imot nye studenter. Vi i Mathjelpen ønsker at nye studenter skal bli medlem i Mathjelpen og arrangerer derfor vaffelkveld med infomøte hver gang vi mottar nye studenter. På disse vaffelkveldene får både gamle og nye studenter møtes for å være sosiale sammen, få informasjon om Mathjelpen og hva vi i styret driver med og ikke minst spise masse gode vafler!

Vafler smaker utrolig godt og er veldig hyggelig å lage sammen. Den eneste nedsiden med vafler er at de tradisjonelle oppskriftene ofte inneholder litt for mye sukker, hvetemel og smør til at man bør spise vafler ofte. Vi laget derfor noen sunnere alternativer til vafler. Det er ofte enkle triks som tas i bruk for å gjøre oppskrifter sunnere og det gir ikke en negativ innvirkning på smaken! Vi lagde også glutenfrie vafler for de som har cøliaki. Selvfølgelig er det veldig greit å lage gode tradisjonelle vafler innimellom, og vi serverte både vanlige vafler og spennende sjokoladevafler.
Det er mange alternativ til topping på vafler: syltetøy, rømme, brunost, cottage cheese, mager vaniljekesam.

Sunne banan og havrevafler
Sunne banan og havrevafler ❤
Glutenfrie vafler
Glutenfrie vafler
Sjokoladevalfer med kakaopulver og revet mørk sjokolade
Sjokoladevafler med kakaopulver og revet mørk sjokolade

Oppskrift på banan og havrevafler (blir 10-12 vaffelplater)
2 godt modne bananer
4 egg
250 g yoghurt naturell/mager kesam
3-4 dl valgfri melk (ekstralett melk, havremelk, soyamelk)
1 klype salt
1 ss kanel
1 ts kardemomme
5 dl havregryn/havremel/grovt mel 

Mos bananene med stavmikser og bland deretter inn egg, yoghurt/kesam og melk. Rør så inn resten av ingrediensene.

Oppskrift på glutenfrie vafler (ca. 10 plater):
5 egg
1 boks kokosmelk
150 gram jyttemel (eller annen blanding av bokhvetemel, rismel, havremel)
1 klype salt
2 ss honning/sukker/evt. annet ønsket søtningsmiddel

Visp sammen egg og kokosmelk til en jevn røre. Tilsett resten av ingrediensene og rør til en jevn røre. Om røren er for tykk kan vann tilsettes til passet konsistens.

Å gjøre vafler sunnere:

  • Bytt ut hvetemel/deler av hvetemelet med: havremel, havregryn, grovt mel etc.
  • Bruk magre meieriprodukter (ekstra lettmelk, mager kesam)
  • Bruk modne bananer som søtning isteden for hvitt sukker
  • Inkluder grønnsaker i oppskriftene; søtpotetmos, spinat etc. Mulighetene er mange!
  • Bruk smør bare til steking av vaflene eller reduser mengden smør i oppskriften
  • Smør kan byttes ut med olivenolje (olivenolje inneholder sunnere umettet fett enn smør som inneholder mye mettet fett)
  • Bruk sukkerfritt syltetøy og lettrømme som topping

Når man «sunnifiserer» vaflene slik kan man faktisk nyte deilige valfer både til frokost, lunsj og kvelds. I tillegg er grønnsaker i vafler en super måte å få barn eller andre som ikke liker grønnsaker til å spise mer av dette.

Skrevet av: Astrid Pedersen

En kommentar om “Vaffelkveld

  1. Vaffelkveld er jo både hyggelig, koselig og en fin måte å bli kjent på :). Det Glutenfrie Verksted har også en Vaffelmiks i sitt sortiment, helt uten sukker hvor du selv kan velge om du vil tilsette sukker i røra eller klarer deg med litt søtt tilbehør :). Lykke til med spennende og nyttige studier! Monica

Legg igjen en kommentar