En sunnere loffvariant

Nå er det høysesong for reker og ekstra kos i sola. En stor favoritt hos mange er loff med reker og majones. Loff er en matvare som gir veldig lite næring og nytte for kroppen og det kan være en fordel å bytte ut loffen med grovere varianter. Ofte brukes loffen når man skal ha rekesmørbrød, andre smørbrød, hvitløksbagetter og liknende. Selvfølgelig kan man spise loff av og til når man skal kose seg, men her er en sunn oppskrift på skiver som smaker som loff. Disse skivene er mye sunnere enn loff, fulle av gode næringsstoffer.

Hovedingrediensen er havre som er en næringsmessig godt sammensatt kornart. Havre inneholder mer fett enn andre kornarter, men det meste av fettet er flerumettet, noe som er bra for oss. Proteinene i havre er av god kvalitet og bidrar som viktige byggesteiner i kroppen. Det løselige fiberet i havre bidrar til å redusere nivå av kolesterol i blodet og det kan derfor virke forebyggende på hjerte-kar sykdommer. Fiberet virker også regulerende på blodsukkernivået og kan virke forebyggende mot diabetes.

Bilde fra nofima, matforskningsinstituttet.  http://www.nofima.no/prosjekt/2330719303535807632
Bilde fra nofima, matforskningsinstituttet.
http://www.nofima.no/prosjekt/2330719303535807632

I tillegg til å være sunne og veldig gode er også oppskriften veldig enkel:

  • 300 gram havremel (du kan male havregryn til mel i blender)
  • En klype salt
  • 3 ss mager kesam eller most cottage cheese
  • 3 egg
  • 3 eggehvitter

Rør godt sammen og fordel på stekebrett (2 ss per skive). Stek på 200 grader i 15 minutter.
IMG_3072

IMG_3076

 

Oppskrift av: Astrid Pedersen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s