Søtpotetpannekaker

Søtpotet er en grønnsak som har blitt veldig populær i Norge den siste tiden, med god grunn. Grønnsaken inneholder mye betakaroten, vitamin C, kostfiber og andre viktige næringsstoffer. I tillegg smaker den utrolig godt. Hva er vel bedre enn noe som smaker godt, gir god næring til kroppen og beskytter cellene våre?
Søtpotet er et noe misvisende navn siden søtpotet ikke er i slekt med potet og har en ganske annen smak. Søtpoteten er søtere enn potet og kan minne noe om gulrot.

Det perfekte med denne grønnsaken er at den kan brukes til så utrolig mye forskjellig. Den kan stekes som potetbåter i ovnen, wokes i pannen, bakes hel i ovnen eller moses til potetmos. I tillegg til å bruke den til ulike middagsformål, kan den også brukes til desserten, lunsjen og frokosten.

En herlig anvendelse av grønnsaken er i pannekaker – søtpotetpannekaker. Dette er en slager både til frokost, kveldskos og også til middag en gang i blant. Dette er en genial måte å «lure» mer grønnsaker inn i kostholdet.

Søtpotetpannekaker (5-10 små lapper)
150 gram søtpotet
2 egg
5 spiseskjeer havregryn/havrekli
½ tskje salt
Eventuelt litt kanel eller kardedomme
Litt melk
Bestem mengde melk ut fra hvor tykk du vil ha røren, og dermed hvor tykke pannekakene skal bli.

Skrell og kutt opp søtpoteten i terninger. Kok til de er møre (ca. 5-10 min). Bruk stavmikser for å mose disse til en jevn masse. Tilsett de andre ingrediensene og rør til det blir en jevn masse.

Stek på middels varme-høy varme noen minutter på begge sider/til de har fått en gyllen farge. Det er lettere å lage mange små pannekaker slik at de holder sammen.

Server med ønsket tilbehør. En sikker vinner er å toppe med ulike bær og en god smoothie på siden. Ellers er brunost, syltetøy, cottage cheese, mager vaniljekesam eller kanel god topping.

IMG_0066

Oppskrift av: Astrid Pedersen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s