Fisketips

De norske kostrådene anbefaler oss å spise fisk til middag to til tre ganger i uken. Dette tilsvarer totalt 300-450 gram ren fisk i uken. Minst 200 gram av disse bør være fet fisk; laks, ørret, makrell og sild. Man kan gjerne bruke fisk som pålegg istedet for å ha det til middag, og da tilsvarer 6 påleggsposjoner omtrent 1 middagsporsjon.

Mange syns det er vanskelig å spise nok fisk. Kanskje liker en ikke fisk eller syns det er vanskelig å tilberede, mens andre har mistet oppfinnsomheten.
Her kommer et supert middagstips som passer smaken til de fleste og som i tillegg er enkelt å lage; Fiskeburger.

Fiskeburger kan lages med de fleste typer fisk (kanskje alle), men her kommer oppskriften med bruk av laks.

Til 4 porsjoner (et gjennomsnittlig mål er 1 laksefilet per person):

4 laksefileter
3 ss mager kesam/lett creme fraiche/lettrømme
Salt og pepper etter smak (helst begrense saltforbruket)
+ ønsket krydder (veldig godt med persille, paprikakrydder, litt chilli – men dette er smak og behag)

Ta alle ingrediensene i en blender eller bruk stavmikser til du får en jevn blanding (kan gjerne være noen små fiskebiter).

Varm stekepanne på middels-høy varme. Jeg synes det er enklest å forme burgere direkte i platen. Jeg bruker 1 stor ss per burger og presser ut denne til ca. 2 cm tykk burger i pannen (bruk gjerne 2 fuktede spiseskjeer for at ikke deigen skal klebe i skjeene).

Stek 3-4 minutter på hver side. (Det kan være lurt å skjære over en for å sjekke da vi alle har forskjellig styrke på platene våre).

Jeg serverer burgerne med burgerbrød, tomat, agurk, rødløk, salat og hjemmelaget tzatziki. Man kan selvfølgelig variere i det uendelige med tilbehør. Har du dårlig tid kan det være greit å bruke grove brødskiver som burgerbrød og lettrømme/mager kesam/lett creme fraiche til dressing.

IMG_1007

Har du litt bedre tid kan du lese videre og få oppskrift på Burgerbrød:

1 pk tørrgjær
2,5 dl hvetemel/speltmel
¾ dl grovt sammalt hvete
¾ fin sammalt hvete
2 ss linfrø
4 ss solsikkefrø
3 ss hakkede cashewnøtter
1 ts salt
1 dl olivenolje
2 dl vann

Bland alt det tørre og deretter olje og vann. Dette blir en klissete røre – det skal den være. Bruk en spiseskje for å lage ”kladder” på bakepapir og bruk den også til å smøre ”kladdene” ut til runde brød i ønsket størrelse.

Dette blir 9 hamburgerbrød – passe til et brett! La heve på brett i 30 minutter.

Stek på 200 grader i 12 minutter.

Velbekomme!

Oppskrift av: Astrid Pedersen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s