Nyttige tips i eksamenstiden!

Eksamen er nær, men frykt ikke!

Mathjelpen gir deg noen nyttige eksamenstips, i håp om at denne krevende perioden skal gå litt lettere…

Tips i eksamensperioden:

  1. Spis frokost, gjerne grovt, med rikelig fiber og fullkorn
  2. Drikk kun kaffe i moderate mengder (> 1 L trakterkaffe om dagen kan gi koffeinisme)
  3. Ta tran!
  4. Prioriter noe fysisk aktivitet daglig, gjør godt for både kropp og sinn!
  5. Drikk nok vann, optimal væskebalanse bidrar blant annet til bedre konsentrasjon og   reduserer risikoen for hodepine.
  6. Spis 5 om dagen! Hold deg frisk ved å gi immunforsvaret hyppige og rikelig doser frukt og grønt hver dag.
  7. Gi noen oppmuntrende ord til en medstudent!
  8. Sørg for tilstrekkelig søvn, så starter du dagen opplagt og uthvilt
  9. Hold på konsentrasjonen med sunt ”eksamenssnacks”; usaltede nøtter og tørket frukt eller la deg inspirere til å lage noen fristende energibarer som lett kan tas med og nytes på lesesalen:
Kilde: http://www.colourbox.com

Astrids energibarer:

Base-oppskrift ingredienser:

  • 12-14 dadler 2 håndfull med nøtter (mandler, cashew, peanøtter, valnøtter)
  • 4 dl havregryn (lettkokte)
  • 1 dl blandet frø (solsikkefrø, linfrø, sesamfrø – ta det du har)
  • 3-4 ss av bløtleggingsvannet

Barene er veldig gode «naturell», men kan tilsettes litt forskjellig for en litt mer spenstig smaksopplevelse. Bruk det du liker/har tilgjengelig! Eksempel: 2 ss kokosmasse, 2 ss kakaopulver, tørket frukt, grovhakkede nøtter.

Ta ut steinene av dadlene og bløtlegg disse sammen med nøttene i kokende vann i ca. 1 time. Bruk stavmikser eller blender til å mose dadlene, nøttene og 3-4 ss av vannet til en jevn seig masse. Tilsett resten av ingrediensene.

Trykk deigen ned i en form (pleier å bruke brødform med bakepapir i) Sett i kjøleskapet en times tid.

Holdbarhet: ca. 1 uke i kjøleskap (Lager du stor porsjon kan barene fryses og har da enda bedre holdbarhet)

 

Oppskrift av: Astrid Pedersen

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s